+

Ser

  • Ser edamski 1,2 kg
  • Orzechy włoskie 80 g
  • Bułka tarta 400 g
  • Jaja 8 cu
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Mąka pszenna 150 g
  • Olej 1 l

Sos tatarski

Podanie

  • Koperek świeży 1 pęczek
  1. Ser

    • Ser pokrój na trójkąty.
    • Orzechy włoskie obsmaż na patelni, zmiel w maszynce i połącz z bułką tartą.
    • Jaja roztrzep, przypraw solą i pieprzem.
    • Ser panieruj w mące, jajku, bułce, jajku i bułce. Smaż w głębokim oleju.
  2. Sos tatarski

    • Majonez połącz z Ramą 24%, musztardą i chrzanem, dobrze wymieszaj.
    • Dodaj grzyby i korniszony pokrojone w drobną kostkę oraz przekrojone na pół kapary.
    • Dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Smażony ser podawaj z przygotowanym sosem, udekoruj świeżym koperkiem.
+