Menu

Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Deser

  • Jajko białko (35g) 10.0 cu
  • Cukier puder 500.0 g
  • "Śmietanka" roślinna 30% 500.0 ml
  • Cytryna 1.0 cu
  • Orzechy pistacjowelub orzechy włoskie 100.0 g
  • Maliny 500.0 g

Lekki letni deser według przepisu Stefano Cusari, właściciela Trattorii da Stella w Kędzierzynie-Koźlu.

...

Przygotowanie

  1. Deser

    • Białka ubijaj, gdy będą już prawie ubite, dodaj połowę cukru pudru i ubijaj dalej.
    • Po chwili dodaj resztę cukru i ubijaj.
    • Ubij Ramę Cremefine Profi 31%, dodaj startą skórkę z cytryny, sok z cytryny i ubite białka, delikatnie wymieszaj.
    • Na koniec dodaj maliny i pokruszone pistacje, ponownie delikatnie wymieszaj.
    • Foremkę wyłóż folią spożywczą, przełóż masę i wstaw do mroźni na kilka godzin.
    • Masę można wykładać do jednoporcyjnych foremek silikonowych.
    • Można podawać z dodatkiem innych świeżych owoców.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza