Schab z kruszonką z boczku i cebuli na zielonym pappardelle z pesto z rukoli i bazylii
Pamiętaj, aby pesto dodawać do ciepłego makaronu i nie podgrzewać dania. Dzięki temu pesto zachowa swój świeży, zielony kolor.

Składniki
Schab z kruszonką z boczku i cebuli na zielonym pappardelle z pesto z rukoli i bazylii
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł6.26
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Schab bez kości, oczyszczony
/kg
1.8 kg
0%
Mleko Do zalania
/ml
0.0 ml
0%
Sól
/g
20.0 g
0%
Liść laurowy
/szt.
5.0 szt.
0%
Ziele angielskie
/szt.
3.0 szt.
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
30.0 g
0%

Musztarda Dijon
/g
100.0 g
0%
Kruszonka
Chips z boczku
/g
80.0 g
0%
Cebula prażona
/g
60.0 g
0%
Migdały, całe
/g
80.0 g
0%
Panko
/g
40.0 g
0%
Pappardelle
Pappardelle All'uovo (Szeroka wstążka, makaron jajeczny) Knorr Professional 2 kg
/g
800.0 g
0%

Rukola
/g
150.0 g
0%
Ser Parmezan
/g
80.0 g
0%
Knorr Professional Primerba bazyliowa 0,34 kg
/g
50.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Oliwa
/ml
250.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Schab bez kości, oczyszczony 1.8 kg
-
Mleko Do zalania
-
Sól 20.0 g
-
Liść laurowy 5.0 szt.
-
Ziele angielskie 3.0 szt.
-
Musztarda Dijon 100.0 g
Kruszonka
-
Chips z boczku 80.0 g
-
Cebula prażona 60.0 g
-
Migdały, całe 80.0 g
-
Panko 40.0 g
Pappardelle
-
Rukola 150.0 g
-
Ser Parmezan 80.0 g
-
Oliwa 250.0 ml
-
Mięso
- Schab wyporcjuj i zamarynuj w mleku połączonym z solą, liściem i zielem angielskim. Odstaw na noc do lodówki. Następnie odcedź z mleka, osusz, posyp Delikatem. Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze w temperaturze 65°C przez 45 minut.
- Przed podaniem, górną część schabu posmaruj musztardą i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką.
- Schab wstaw do nagrzanego pieca o temperaturze 170°C do zarumienienia.
-
Kruszonka
- Boczek, cebulę, migdały i panko zmiksuj za pomocą blendera na kruszonkę.
-
Pappardelle
- Pappardelle ugotuj.
- Rukolę zmiksuj z parmezanem, Primerbą, oliwą i dodaj do makaronu pappardelle.