+

Mięso

  • Schab bez kości, oczyszczony 1.8 kg
  • Mleko Do zalania
  • Sól 20 g
  • Liść laurowy 5 szt
  • Ziele angielskie 3 szt
  • Musztarda Dijon 100 g

Kruszonka

  • Chips z boczku 80 g
  • Cebula prażona 60 g
  • Migdały, całe 80 g
  • Panko 40 g

Pappardelle

  1. Mięso

    • Schab wyporcjuj i zamarynuj w mleku połączonym z solą, liściem i zielem angielskim. Odstaw na noc do lodówki. Następnie odcedź z mleka, osusz, posyp Delikatem. Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze w temperaturze 65°C przez 45 minut.
    • Przed podaniem, górną część schabu posmaruj musztardą i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką.
    • Schab wstaw do nagrzanego pieca o temperaturze 170°C do zarumienienia.
  2. Kruszonka

    • Boczek, cebulę, migdały i panko zmiksuj za pomocą blendera na kruszonkę.
  3. Pappardelle

    • Pappardelle ugotuj.
    • Rukolę zmiksuj z parmezanem, Primerbą, oliwą i dodaj do makaronu pappardelle.
+