+

Schab

  • Schab z kością 1.5 kg
  • Tymianek suszony do smaku
  • Czosnek 5 ząbków
  • Olej rzepakowy 30 ml
  • Sól morska do smaku
  • Pieprz czarny mielony, rozgnieciony

Fasola z chorizo

Podanie

  1. Schab

    • Schab z kością potnij na równe porcję. Tymianek wymieszaj z posiekanym czosnkiem i olejem, natrzyj mięso. Pozostaw do zamarynowania.
    • Schab zgrilluj lub upiecz w piecu konwekcyjno – parowym.
  2. Fasola z chorizo

    • Fasolę namocz na noc, następnie ugotuj do miękkości.
    • Chorizo pokrój w plasterki a cebulę w piórka, zasmaż na oleju z suszonych pomidorów, dodaj pokrojone w paski suszone pomidory i chwilę zasmażaj. Całość połącz z ugotowaną fasolą i pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.
    • Dopraw do smaku, na sam koniec wzbogać pokrojoną natką pietruszki.
  3. Podanie

    • Upieczony schab podawaj na fasoli z chorizo.
    • Całe pomidory pelati odsącz, delikatnie przypraw pieprzem i zawiń w suszoną szynkę. Pomidory w szynce obsmaż tak by szynka się zrumieniła i pomidor się podgrzał.
    • Dnie udekoruj pomidorem w szynce, chipsem z cebuli i gałązką tymianku.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto