+

Schab w solance:

Sos:

Gołąbki:

Dynia:

Szalotka:

  1. Schab w solance:

    • Oczyszczony schab przekrój wzdłuż i włóż do wody wymieszanej z solą, odstaw na minimum 6 godzin, następne wypłucz i osusz, posyp Delikatem, owiń plastrami boczku i ciasno zawiń w folię spożywczą.
    • Następnie zwakumuj i wstaw do cyrkulatora temperatura 63⁰C na 90 minut, ( jeżeli nie posiadasz cyrkulatora to nagrzej piec konwekcyjny funkcja parowanie do 62⁰C na 90 minut).
    • Po tym czasie mięso włóż do bardzo zimnej wody pozostaw do wystygnięcia (można przygotować na kilka dni do przodu mięso nie traci na wartości a ułatwia przygotowanie bufetu, bankietu czy karty.
  2. Sos:

    • W gorącej wodzie wymieszaj sos, zagotuj i odstaw.
    • Cebulę zeszklij, dodaj wino i zredukuj do połowy, zalej przygotowanym sosem i chwilę gotuj.
    • Następnie przecedź, dodaj Primerbę i pokrojone masło, mieszaj do połączenia z sosem.
  3. Gołąbki:

    • Kapustę oczyść i paruj w całości, rozbierz na liście, usuń grube części.
    • Cebulę i czosnek zeszklij, dodaj plasterki pieczarek i zasmażaj, dopraw.
    • Ugotowany pęczak wymieszaj z zasmażonymi składnikami i natką, dopraw.
    • Zawijaj pęczak w liście kapusty i paruj w piecu przez 15 minut.
  4. Dynia:

    • Dynię pokrój w kawałki, paruj w piecu do ¾ miękkości.
    • Na rozgrzana patelnię wlej miód i Ramę Culinesse, dodaj kawałki parowanej dyni i przez chwilę karmelizuj.
  5. Szalotka:

    Szalotkę karmelizuj w miodzie, occie i sosie sojowym
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.