Schab nadziewany oscypkiem i migdałami w kapuście włoskiej
Zimny bufet - propozycja przystawki.

Składniki
Schab nadziewany oscypkiem i migdałami w kapuście włoskiej
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Schab bez kości, oczyszczony
/g
500.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
10.0 g
0%

Nadzienie
Migdały (płatki)
/g
50.0 g
0%
Pierś z kurczaka
/g
200.0 g
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Ser oscypek
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Primerba włoska 0,34 kg
/g
0.0 g
0%

Kapusta włoska
/liście
4.0 liście
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Schab bez kości, oczyszczony 500.0 g
Nadzienie
-
Migdały (płatki) 50.0 g
-
Pierś z kurczaka 200.0 g
-
Sól Do Smaku
-
Ser oscypek 100.0 g
-
Kapusta włoska 4.0 liście
-
Mięso
- Schab oczyść z błon i przetnij wzdłuż na pół, tak by jego średnica miała około 4 cm.
- Przypraw Delikatem do mięs.
-
Nadzienie
- Migdały zrumień na suchej patelni.
- Piersi z kurczaka zmiel i zmiksuj z Ramą 31%, dodaj odrobinę soli.
- Ser zetrzyj na tarce, wymieszaj z migdałami, Primerbą włoską i zmiksowanym kurczakiem.
- Kapustę sparz i delikatnie rozbij, odsącz z nadmiaru wody.
- Farsz rozsmaruj na kapuście od wewnętrznej strony, połóż schab i zwiń w jedną całość.
- Zawiń w folię spożywczą i gotuj w piecu konwekcyjnym w temperaturze 80°C przez około 45 minut. Czas uzależnij od grubości roladki.
-
Podanie
- Wystudzoną roladkę pokrój w plastry.