+

Mięso

  • Schab bez kości, oczyszczony 500 g

Nadzienie

  • Migdały (płatki) 50 g
  • Pierś z kurczaka 200 g
  • Sól do smaku
  • Ser oscypek 100 g
  • Kapusta włoska 4 liście
  1. Mięso

    • Schab oczyść z błon i przetnij wzdłuż na pół, tak by jego średnica miała około 4 cm.
    • Przypraw Delikatem do mięs.
  2. Nadzienie

    • Migdały zrumień na suchej patelni.
    • Piersi z kurczaka zmiel i zmiksuj z Ramą 31%, dodaj odrobinę soli.
    • Ser zetrzyj na tarce, wymieszaj z migdałami, Primerbą włoską i zmiksowanym kurczakiem.
    • Kapustę sparz i delikatnie rozbij, odsącz z nadmiaru wody.
    • Farsz rozsmaruj na kapuście od wewnętrznej strony, połóż schab i zwiń w jedną całość.
    • Zawiń w folię spożywczą i gotuj w piecu konwekcyjnym w temperaturze 80°C przez około 45 minut. Czas uzależnij od grubości roladki.
  3. Podanie

    • Wystudzoną roladkę pokrój w plastry.
+