1. Sos

    • Składniki sosu wymieszaj i zagotuj. Połowę sosu wystudź i zachowaj do marynowania.
    • Drugą połowę zachowaj ciepłą, do podania.
  2. Polędwiczka

    • Polędwiczki pokrój na 30 pasków (wzdłuż włókien) i dopraw marynatą.
    • Mięso nadziej na patyki, zanurz w zimnym sosie i pozostaw na min. godzinę do zamarynowania.
    • Tak przygotowane satay grilluj lub piecz w temperaturze 230⁰C przez kilka minut.
  3. Podanie

    • Satay podawaj z dodatkiem gorącego sosu i ryżu jaśminowego.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.