Menu

Składniki

+

Ryba

Panierka

Warzywa na chrupko

  • Rama Culinesse Profi 0,9 l
  • Kapusta biała 1.4 kg
  • Marchew 300.0 g
  • Sól
  • Cukier
  • Groszek zielony 600.0 g
  • Koperek świeży 1.0 pęczek

Podanie

  • Kiełki słonecznika
  • Cytryna (szt.)

  1. Ryba

    • Sandacza oczyść, wyporcjuj, dopraw Delikatem i odstaw na 20 minut.
  2. Panierka

    • Przygotuj delikatne ciasto z jajek, 60 g mąki i sody.
    • Puree połącz z pozostałą mąką, tworząc suchą panierkę.
    • Rybę obtocz w suchej panierce, zanurz w cieście i ponownie w panierce.
    • Smaż na głębokim tłuszczu o temperaturze 160⁰C.
  3. Warzywa na chrupko

    • Na Ramie zasmaż kapustę pokrojoną w dużą kostkę. Następnie dodaj marchew pokrojoną w plastry, dopraw solą i cukrem. Na koniec dodaj groszek i koperek.
  4. Podanie

    • Sandacza w ziemniaczanej panierce podawaj na chrupkich warzywach, dekorując potrawę cytryną i kiełkami słonecznika.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu