+

Ryba

Panierka

Warzywa na chrupko

Podanie

  • Kiełki słonecznika
  • Cytryna (szt.)
  1. Ryba

    • Sandacza oczyść, wyporcjuj, dopraw Delikatem i odstaw na 20 minut.

  2. Panierka

    • Przygotuj delikatne ciasto z jajek, 60 g mąki i sody.
    • Puree połącz z pozostałą mąką, tworząc suchą panierkę.
    • Rybę obtocz w suchej panierce, zanurz w cieście i ponownie w panierce.
    • Smaż na głębokim tłuszczu o temperaturze 160⁰C.
  3. Warzywa na chrupko

    • Na Ramie zasmaż kapustę pokrojoną w dużą kostkę. Następnie dodaj marchew pokrojoną w plastry, dopraw solą i cukrem. Na koniec dodaj groszek i koperek.
  4. Podanie

    • Sandacza w ziemniaczanej panierce podawaj na chrupkich warzywach, dekorując potrawę cytryną i kiełkami słonecznika.
+