Menu

Składniki

+

Sandacz

  • Filet z sandacza 1.8 kg
  • Sól
  • Wino białe wytrawne 100.0 ml
  • Sok z cytryny świeży 20.0 ml
  • Mąka pszenna 200.0 g
  • Olej

Kurki

Gołąbki

Marchew

Dodatki

  • Mini cukinia 10.0 szt.
  • Oliwa 40.0 ml
  • Czosnek 3.0 ząbki

Użyłem Zupy krem z kurek Knorr w dwojaki sposób: jako kurkowego sosu do ryby oraz przyprawy do farszu do gołąbków. W obu przypadkach pomogła mi uwydatnić grzybowy smak – szczególnie przydatna, gdy nie mam pod ręką  wystarczająco dużo świeżych grzybów.

...

Przygotowanie

  1. Sandacz

    • Filet z sandacza posól i zamarynuj w winie i soku z cytryny. 
    • Obtocz go w mące i usmaż na patelni.
  2. Kurki

    • Na oleju i maśle podsmaż cebulę i kurki. Podlej winem. Dodaj tymianek i wodę. Gotuj kilka minut. 
    • Dodaj Zupę krem z kurek. Dopraw Esencją bulionu grzybowego i pieprzem. Na koniec dodaj śmietankę
  3. Gołąbki

    • Kapustę włoską sparz.
    • Na maśle podsmaż cebulę, kurki i poszatkowaną czerwoną kapustę. Dopraw Esencją i Zupą krem z kurek. 
    • Zawiń gołąbki i piecz w piecu na parze ok. 30 min w temp. 150°C
  4. Marchew

    • Marchew ugotuj w soku pomarańczowym z dodatkiem Esencji bulionu warzywnego, a następnie zmiksuj z masłem i śmietanką. Dopraw do smaku
  5. Dodatki

    • Cukinię pokrój na kawałki i obsmaż. Dopraw do smaku.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza