Saltimbocca a'la Romana
Cielęcina zawinięta w szynkę parmeńską, której cały sekret tkwi w dodanej świeżej szałwii. Smażenie cielęciny zaczynaj zawsze od tej strony, od której szynka parmeńska przylega do mięsa, Dzięki temu mięso dobrze zwiąże się z szynką.

Składniki
Saltimbocca a'la Romana
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Udziec cielęcycienkie plastry
/kg
1.4 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
15.0 g
0%

Szynka Parmeńska20 plastrów
/g
0.0 g
0%
Szałwia świeża20 dużych liści
/g
0.0 g
0%
Mąka
/g
30.0 g
0%
Masło
/g
40.0 g
0%
Oliwa
/ml
30.0 ml
0%
Wino białe wytrawne
/ml
150.0 ml
0%
Esencja bulionu wołowego Knorr Professional 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Woda
/ml
400.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Udziec cielęcycienkie plastry 1.4 kg
-
Szynka Parmeńska20 plastrów
-
Szałwia świeża20 dużych liści
-
Mąka 30.0 g
-
Masło 40.0 g
-
Oliwa 30.0 ml
-
Wino białe wytrawne 150.0 ml
-
Woda 400.0 ml
-
Mięso
• Cielęcinę lekko rozbij, dopraw Delikatem, na każdy plaster połóż liść szałwii i plaster szynki, zepnij wykałaczką.• Obtocz w mące od strony mięsa.• Na patelni rozgrzej oliwę i masło, mięso obsmaż z dwóch stron na złoty kolor.• Następnie wlej wino i esencję bulionu wołowego wymieszaną w gorącej wodzie, gotuj około 2–3 minuty.• Mięso zdejmij z patelni i pozostaw w ciepłym miejscu. -
Podanie
• Podawaj z pieczonymi ziemniakami, rozmarynem i czosnkiem.