+

Mięso

  1. Mięso

    • Cielęcinę lekko rozbij, dopraw Delikatem, na każdy plaster połóż liść szałwii i plaster szynki, zepnij wykałaczką.
    • Obtocz w mące od strony mięsa.
    • Na patelni rozgrzej oliwę i masło, mięso obsmaż z dwóch stron na złoty kolor.
    • Następnie wlej wino i esencję bulionu wołowego wymieszaną w gorącej wodzie, gotuj około 2–3 minuty.
    • Mięso zdejmij z patelni i pozostaw w ciepłym miejscu.
  2. Podanie

    • Podawaj z pieczonymi ziemniakami, rozmarynem i czosnkiem.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.