+

Sajgonki

  • Polędwica wołowa (upieczona) 250.0 g
  • Mango świeże 250.0 g
  • Szalotka 50.0 g
  • Kolendra świeża 25.0 g
  • Mięta liść 15.0 g
  • Tajska bazylia 15.0 g
  • Szczypiorek 5.0 g
  • Marchew 100.0 g
  • Sałata 25.0 g

Sos chili

Sos sojowy

  1. Sajgonki

    • Upieczone mięso pokrój w cienkie plasterki.
    • Papier ryżowy włóż na 20 sekund do gorącej wody. Gdy tylko zmięknie, ułóż na ściereczce lub na płaskiej powierzchni.
    • Na papierze ułóż wołowinę, skrojone warzywa, pokrojone w paski mango i zioła, dodaj liść sałaty, zawiń brzegami do środka i zwiń w rulonik.
    • Przed podaniem sajgonkę można przekroić na pół lub pozostawić w całości.
  2. Sos chili

    • Połącz wszystkie składniki sosu. Podaj z sajgonkami.
  3. Sos sojowy

    • Połącz wszystkie składniki sosu. Podaj z sajgonkami.