Sałatka ze szczawiu z rabarbarem i wołowiną typu pastrami
Najlepiej, jeśli przed pieczeniem lekko uwędzisz mięso, ponieważ tradycyjne pastrami w Stanach Zjednoczonych jest obwędzane. Zamiast szczawiu możesz użyć młodych liści szpinaku.

Składniki
Sałatka ze szczawiu z rabarbarem i wołowiną typu pastrami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Sok jabłkowy
/ml
250.0 ml
0%
Sos BBQ
/g
150.0 g
0%
Esencja bulionu wołowego Knorr Professional 1 l
/ml
15.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Rostbef
/kg
1.5 kg
0%
Sałatka
Rabarbar
/g
300.0 g
0%
Cukier brązowy
/g
20.0 g
0%
Szczaw
/g
300.0 g
0%
Figi świeże
/g
300.0 g
0%
Orzechy włoskie
/g
100.0 g
0%
Sos lazurowo-orzechowy
Orzechy włoskie
/g
30.0 g
0%
Jogurt naturalny, gęsty
/g
150.0 g
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Hellmann's Majonez do sałatek 5 l
/g
100.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Ser lazur
/g
70.0 g
0%
Sok z cytryny świeży
/ml
10.0 ml
0%
Wódka orzechówka
/ml
20.0 ml
0%
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Sok jabłkowy 250.0 ml
-
Sos BBQ 150.0 g
-
Rostbef 1.5 kg
Sałatka
-
Rabarbar 300.0 g
-
Cukier brązowy 20.0 g
-
Szczaw 300.0 g
-
Figi świeże 300.0 g
-
Orzechy włoskie 100.0 g
Sos lazurowo-orzechowy
-
Orzechy włoskie 30.0 g
-
Jogurt naturalny, gęsty 150.0 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 150.0 ml
-
Ser lazur 70.0 g
-
Sok z cytryny świeży 10.0 ml
-
Wódka orzechówka 20.0 ml
-
Sól, Pieprz Do Smaku
-
Mięso
- Przygotuj marynatę. Sok jabłkowy zagotuj, dodaj sos BBQ, Esencję bulionu i Marynatę do wołowiny, następnie wystudź. Wołowinę pozostaw w marynacie na ok. 5 dni.
- Mięso wyjmij z zalewy i upiecz w niskiej temperaturze (ok. 65°C). Czas pieczenia dopasuj do wagi mięsa.
-
Sałatka
- Rabarbar oczyść, pokrój na równe części i zamarynuj w syropie cukrowym, przygotowanym na bazie brązowego cukru.
- Oczyszczone liście szczawiu delikatnie wymieszaj z orzechami, figami, serem i rabarbarem.
-
Sos lazurowo-orzechowy
- Orzechy namocz i posiekaj.
- Pozostałe składniki sosu zmiksuj w blenderze kielichowym.
- Sos przełóż do miski, dodaj orzechy i wymieszaj rózgą.