+

Mięso

Sałatka

  • Rabarbar 300 g
  • Cukier brązowy 20 g
  • Szczaw 300 g
  • Figi świeże 300 g
  • Orzechy włoskie 100 g

Sos lazurowo-orzechowy

  1. Mięso

    • Przygotuj marynatę. Sok jabłkowy zagotuj, dodaj sos BBQ, Esencję bulionu i Marynatę do wołowiny, następnie wystudź. Wołowinę pozostaw w marynacie na ok. 5 dni.
    • Mięso wyjmij z zalewy i upiecz w niskiej temperaturze (ok. 65°C). Czas pieczenia dopasuj do wagi mięsa.
  2. Sałatka

    • Rabarbar oczyść, pokrój na równe części i zamarynuj w syropie cukrowym, przygotowanym na bazie brązowego cukru.
    • Oczyszczone liście szczawiu delikatnie wymieszaj z orzechami, figami, serem i rabarbarem.
  3. Sos lazurowo-orzechowy

    • Orzechy namocz i posiekaj.
    • Pozostałe składniki sosu zmiksuj w blenderze kielichowym.
    • Sos przełóż do miski, dodaj orzechy i wymieszaj rózgą.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.