+

Stek ze strusia

Dodatki do sałatki

  • Białe szparagi 300 g
  • Zielone szparagi baby 400 g
  • Kalarepa 400 g
  • Bukiet sałat

Vinaigrette

  • Musztarda
  • Olej 100 ml
  • Altis Oliwa Extra Virgin 4l 50 ml
  • Woda od gotowania szparagów 100 ml

Podanie

  • Puder z czarnych oliwek
  1. Stek ze strusia

    • Steki ze strusia przypraw przyprawą do grilla 100% Natural, skrop olejem i zgrilluj.
    • Mięso odstaw by odpoczęło, a następnie pokrój w plastry.
  2. Dodatki do sałatki

    • Szparagi białe obierz, ugotuj je w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
    • Szparagi zielone zblanszuj w wodzie od białych szparagów i zahartuj.
    • Kalarepę obierz i pokrój w cząstki, ugotuj w wodzie z solą i cukrem na chrupko.
    • Sałaty oczyść i wysusz.
  3. Vinaigrette

    • Sos sałatkowy ogrodowy połącz z musztardą, olejem i oliwą, całość zmiksuj, sukcesywnie dolewaj wody od gotowania szparagów do uzyskania jednolitego, emulsyjnego sosu.

  4. Podanie

    • Przygotuj kompozycję z ugotowanych warzyw, sałat i mięsa ze strusia.
    • Całość skrop przygotowanym vinaigrette.
    • Dekoracyjnie posyp pudrem z oliwek.