+

Kimchi

  1. Kimchi

    • Kapustę pokrój w kostkę o wielkości 5 cm i włóż do miski.
    • Wodę wymieszaj z solą tak, by się rozpuściła, zalej pokrojoną kapustę i zostaw pod obciążeniem na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
    • Następnie kapustę starannie opłucz zimną wodą, zostaw na jakiś czas na sitku do odsączenia. Starannie wyciśnij i przełóż do suchego naczynia.
    • Pozostałe składniki wymieszaj i połącz z kapustą.
    • Przełóż do słoiczków, ugnieć łyżką tak, aby wypełnić cały słoik. Mieszanka musi być zawsze przykryta płynem.
    • Słoiczki zamknij i pozostaw w ciemnym miejscu na co najmniej 24 godziny.
  2. Podanie

    • Po sfermentowaniu otwórz słoiczki, by wypuścić powstały gaz.
    • Przechowuj w chłodnym miejscu do 1 tygodnia.
    • Podawaj na zimno.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto