+

Warzywa

Vinaigrette cytrynowy

  1. Warzywa

    • Warzywa oczyść i pokrój w dowolny sposób. Ugotuj każde warzywo oddzielnie w wodzie zdodatkiem Esencji bulionu warzywnego i cukru.
  2. Vinaigrette cytrynowy

    • Połącz Esencję bulionu warzywnego z musztardą, roztartym czosnkiem, cukrem i niewielką ilością soku z cytryny.
    • Całość mieszaj rózgą, sukcesywnie dolewając olej i oliwę z oliwek. Postępuj tak samo jak przy robieniu klasycznego majonezu. Na koniec dodaj pozostałą część soku z cytryny, cały czas mieszając.
  3. Podanie

    • Ugotowane warzywa podawaj na ciepło lub na zimno z cytrynowym vinaigrette.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.