+

Sałatka

  • Ogórek zielony, julienne 500 g
  • Koper włoski, julienne 500 g
  • Jabłka zielone, julienne 500 g
  • Gruszka, cząstki 200 g
  • Truskawki, cząstki 500 g
  • Limonka 1 szt
  • Miód 30 g

Sos

  • Woda 200 ml
  • Ocet jabłkowy 65 ml
  • Anyżówka 20 ml
  • Olej 65 ml

Podanie

  • Kiełki groszku 40 g
  • Melisa 1 pęczek
  1. Sałatka

    • Warzywa i owoce skrop sokiem z limonki, aby nie ściemniały. Dodaj miód i całość wymieszaj.
  2. Sos

    • Przygotuj Sos sałatkowy paprykowy z dodatkiem anyżówki i połącz z sałatką.
  3. Podanie

    • Sałatkę ułóż na talerzu i udekoruj melisą oraz kiełkami groszku.
+