+

Ryba

Vinaigrette cytrynowy

  • Sok z cytryny świeży 60.0 ml
  • Musztarda 10.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Cukier 20.0 g
  • Sól do smaku
  • Oliwa 50.0 ml

Sałatka

  • Mango świeże (obrane) 500.0 g
  • Ananas (obrany) 650.0 g
  • Truskawki 300.0 g
  • Limonka 3.0 cu

Podanie

  • Rukola 100.0 g
  • Roszponka 100.0 g
  1. Ryba

    • Do solanki włóż dorsza i odstaw na 30 minut. Następnie wyjmij, wypłucz i osusz. Ułóż na blachę G/N wyłożoną pergaminem.
    • Rybę posyp marynatą, a następnie wetrzyj w nią żółtą pastę curry.
    • Zapiekaj w temperaturze 180⁰C przez 12 minut.
    • Od ryby oddziel skórę za pomocą widelca i podziel na średniej wielkości kawałki.
  2. Vinaigrette cytrynowy

    • Wszystkie składniki, oprócz oliwy, połącz. Następnie dodawaj powoli oliwę, ciągle mieszając.
  3. Sałatka

    • Mango i ananasa pokój w dużą kostkę, truskawki i limonki w cząstki.
  4. Podanie

    • Na talerzu rozłóż sałaty i owoce, następnie połóż kawałki ryb. Całość polej przygotowanym sosem vinaigrette.