+

Ośmiornica

Vinaigrette

  • Musztardado smaku
  • Cytryna (szt.) 12 cu
  • Czosnek2 ząbki
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Cukier
  • Pietruszka zielona

Pasta słonecznikowa

Podanie

  • Rzodkiewki10 szt.
  • Chipsy z bagietki do dekoracji
  • Bukiet sałąt 300 g
  1. Ośmiornica

    • Zagotuj wodę dodaj bouquet garni, esencję bulionu warzywnego, cebulę pokrojoną w dużą kostkę i szczyptę soli.
    • Ośmiornice oczyść i gotuj ją na wolnym ogniu około 1 godzinę i 10 minut.
    • Ugotowaną ośmiornicę pozostaw w wywarze do wystygnięcia.
    • Ośmiornicę pokrój tak by macki były oddzielnie.
  2. Vinaigrette

    • Musztardę połącz z octem, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, posiekana natką pietruszki i przyprawami, całość zmiksuj, sukcesywnie dolewaj olej a na końcu dodaj sok z pomarańczy.
  3. Pasta słonecznikowa

    • Słonecznika namocz w przegotowanej wodzie i pozostaw na noc.
    • Słonecznika odcedź i zmiksuj razem z suszonymi pomidorami i czosnkiem, z przygotowanej pasty przygotuj kenele.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż kompozycję z ośmiornicy na sałacie, pasty słonecznikowej, chipsów z bagietki, soczewicy i cienko pokrojonych w krążki rzodkiewek.
    • Całość skrop przygotowanym vinaigrette.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.