+

Sos

Sałatka

  • Arbuzoczyszczony 1 kg
  • Grenadinesyrop 100 ml
  • Ser Feta 400 g
  • Rukola 50 g
  • Oliwki czarne 70 g
  • Mięta liść 15 g
  1. Sos

    • Sos grecki wymieszaj w zimnej wodzie, dodaj sok z limonki, oliwę i wymieszaj, odstaw na 10 minut.
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie. Sos jest gotowy do podania i nie rozwarstwia się.
  2. Sałatka

    • Arbuza pokrój w duże plastry o grubości 3 centymetrów, włóż do worka wakum, zalej syropem Grenadine i kompresuj w wakum. Pozostaw w lodówce na około 3 godziny.
    • Fetę pokrój w dość dużą kostkę.
    • Arbuza wyjmij z worka i pokrój w prostokąty.
    • Arbuza, fetę, oliwki i rukolę ułóż na talerzu, posyp listkami mięty i skrop przygotowanym sosem.
    • Dekoruj według uznania mikro ziołami i kwiatami jadalnymi.
+