+

Sałatka

  • Bukiet sałat 500 g
  • Ser halloumi 700 g
  • Arbuz 1.7 kg
  • Pomarańcze(filety) 300 g
  • Oliwki czarne 250 g

Vinaigrette pomarańczowy

  1. Sałatka

    • Sałaty oczyść i podziel na mniejsze części, ser halloumi pokrój w plasterki i grilluj, arbuza pokrój w dużą kostkę. Całość połącz z oliwkami oraz filetami z pomarańczy.

  2. Vinaigrette pomarańczowy

    • Sos sałatkowy grecki połącz z sokiem pomarańczowym, olejem i oliwą, pozostaw na kilka minut. Dodaj drobno pokrojoną grillowaną paprykę i ponownie wymieszaj.
  3. Podanie

    • Sałatkę polej przygotowanym vinaigrette pomarańczowym.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.