Sałatka z grillowanym melonem, serem halloumi i sosem

Składniki
Sos
-
Woda 300 ml
-
Ocet winny biały 50 ml
-
Olej 100 ml
-
Mięta, posiekana 10 g
-
Sok z cytryny świeży 50 ml
-
Miód 40 g
Sałatka
-
Melon, obrany 1 kg
-
Ser halloumi 900 g
-
Arbuz, obrany 900 g
-
Rzodkiewka 100 g
-
Mix sałat 400 g
Podanie
-
Liście botwiny, małe 20 g
-
Sos
- Przygotuj Sos sałatkowy klasyczny według przepisu na opakowaniu.
- Dodaj miętę, sok z cytryny i miód.
-
Sałatka
- Melona i ser halloumi pokrój w dowolny sposób i zgrilluj.
- Arbuza pokrój w kostkę, rzodkiewki w plastry, poszarp liście sałat.
-
Podanie
- Sałatkę ułóż na talerzu i udekoruj małymi liśćmi botwiny.
- Całość polej przygotowanym sosem sałatkowym.