+

Sos

  • Woda 300 ml
  • Ocet winny biały 50 ml
  • Olej 100 ml
  • Mięta, posiekana 10 g
  • Sok z cytryny świeży 50 ml
  • Miód 40 g

Sałatka

  • Melon, obrany 1 kg
  • Ser halloumi 900 g
  • Arbuz, obrany 900 g
  • Rzodkiewka 100 g
  • Mix sałat 400 g

Podanie

  • Liście botwiny, małe 20 g
  1. Sos

    • Przygotuj Sos sałatkowy klasyczny według przepisu na opakowaniu.
    • Dodaj miętę, sok z cytryny i miód.
  2. Sałatka

    • Melona i ser halloumi pokrój w dowolny sposób i zgrilluj.
    • Arbuza pokrój w kostkę, rzodkiewki w plastry, poszarp liście sałat.
  3. Podanie

    • Sałatkę ułóż na talerzu i udekoruj małymi liśćmi botwiny.
    • Całość polej przygotowanym sosem sałatkowym.
+