1. Kurczak

    • Marynatę do drobiu połącz z olejem, pastą szafranową i szczyptą soli.
    • Wymieszaj z podzielonym na 10 równych porcji kurczakiem i pozostaw do zamarynowania, a następnie grilluj.

  2. Sałatka

    • Na talerzu ułóż bukiet sałat, filety z pomarańczy, kulki mozzarelli i kawałki grillowanej, odsączonej papryki.
    • Pokrojonego kurczaka w szafranie ułóż na sałatce.

  3. Sos

    • Końcówki grillowanej papryki, sok z pomarańczy i sok z papryki grillowanej zmiksuj razem z Primerbą bazyliową i sosem sałatkowym.

  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż kompozycję z sałat i dodatków oraz winegret.
    • Kurczaka można serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno.

+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.