+

Kurczak

  • Olej 70 ml
  • Sól
  • Pierś z kurczaka 1.1 kg

Sałatka

Sos

  • Pomarańcza 800 g
  • Sok pomarańczowy 150 ml
  • Sok z papryki 150 ml
  1. Kurczak

    • Marynatę do drobiu połącz z olejem, pastą szafranową i szczyptą soli.
    • Wymieszaj z podzielonym na 10 równych porcji kurczakiem i pozostaw do zamarynowania, a następnie grilluj.
  2. Sałatka

    • Na talerzu ułóż bukiet sałat, filety z pomarańczy, kulki mozzarelli i kawałki grillowanej, odsączonej papryki.
    • Pokrojonego kurczaka w szafranie ułóż na sałatce.
  3. Sos

    • Końcówki grillowanej papryki, sok z pomarańczy i sok z papryki grillowanej zmiksuj razem z Primerbą bazyliową i sosem sałatkowym.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż kompozycję z sałat i dodatków oraz winegret.
    • Kurczaka można serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno.
+