+

Wątróbka

  • Wątróbka z indyka 1 kg
  • Sól i pieprz do smaku

Sałatka

  • Truskawki 600 g
  • Melon 800 g
  • Borówki 200 g
  • Bukiet sałat 200 g

Truskawkowy vinaigrette

Podanie

  • Chips z boczku do dekoracji
  • Puder z buraka do dekoracji
  • Boczek (drobno kruszony) do dekoracji
  1. Wątróbka

    • Wątróbkę z indyka zgrilluj, przypraw solą i pieprzem.
    • Pokrój na mniejsze części i pozostaw w ciepłym miejscu.
  2. Sałatka

    • Owoce oczyść i pokrój w cząstki o dowolnym kształcie, by można było je podać z bukietem sałat.
    • Sałaty wypłucz i osusz.
  3. Truskawkowy vinaigrette

    • Sos sałatkowy grecki połącz z octem, syropem truskawkowym, wodą i miodem. Całość wymieszaj rózgą i odstaw na 3 minuty. Po chwili dodaj oliwę i ponownie wymieszaj.
    • Gotowy sos przecedź przez drobne sito. Jeśli będzie zbyt gęsty dodaj wodę.
  4. Podanie

    • Na talerzu przygotuj kompozycję z owoców, sałat i letniej wątróbki.
    • Całość skrop przygotowanym vinaigrette.
    • Danie udekoruj chipsem z boczku, pudrem z buraka i drobno pokruszonym boczkiem.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto