+

Sałatka

  • Cykoria 1.5 kg
  • Oliwa 100 ml
  • Ocet jabłkowy 70 ml
  • Sól morska, pieprz, cukier do smaku
  • Rukola 500 g
  • Gruszka 800 g
  • Szparagi zielone 300 g
  • Ser pleśniowy 200 g
  • Orzechy włoskie 100 g
  • Marchew do dekoracji

Podanie

  1. Sałatka

      1. Cykorię przekrój na pół, posmaruj oliwą, dopraw solą i pieprzem, grilluj z obu stron.
      2. Skrop octem i przełóż do naczynia do wystygnięcia.
      3. Na talerzu wyłóż opłukaną rukolę, na wierzch dodaj grillowaną cykorię, pokrojoną gruszkę, zblanszowane szparagi, ser pleśniowy i orzechy. Udekoruj cienkimi plastrami marchewki.
    • Podanie

      • Tuż przed podaniem polej sałatkę Sosem miodowo-musztardowym.
    +

    Chcesz zobaczyć więcej?

    Załóż konto

    Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

    • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
    • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
    • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.