+

Mięso

Sos

Sałatka

  • Sałata lodowa 250 g
  • Ogórek zielony 300 g
  • Dymka 400 g
  • Marchew 300 g
  • Groszek cukrowy 200 g
  • Kiełki soi 80 g
  • Kolendra świeża 5 g
  1. Mięso

    • Kaczkę połącz z sosem Ketjap Manis, imbirem i anyżem.
    • Mięso przełóż do garnka, zalej wodą, gotuj do miękkości.
    • Oddziel mięso od kości i skóry, podziel na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem Pang Gang.
    • Smaż na chrupko w głębokim tłuszczu lub piecz w wysokiej temperaturze na pergaminie w piecu konwekcyjno-parowym.
  2. Sos

    • Połącz Ketjap Manis z octem, miodem, obranym czosnkiem i imbirem.
    • Całość zmiksuj, dodaj świeżą kolendrę i sukcesywnie dolewaj olej, tak by sos lekko się zagęścił.
    • Przelej do miski, dodaj uprażony sezam.
  3. Sałatka

    • Groszek cukrowy przekrój na pół, resztę warzyw pokrój w cienkie paski.
    • Składniki sałatki wymieszaj. Na wierzchu ułóż mięso, polej sosem.
    • Część sosu można podać w miseczce.
    • Dodatkowo sałatkę można posypać uprażonym sezamem.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.