Sałatka z chrupiącym kurczakiem, sałatą rzymską i sosem Cezar
Wybierz młode główki sałaty rzymskiej - są słodsze i delikatniejsze w smaku.

Składniki
Skrzydełka
-
Skrzydełka z kurczaka 20 cu
-
Przyprawy: sól i pieprz, papryka do przyprawienia mięsa
-
Mąka 30 g
-
Bułka tartalub Panko 100 g
-
Jaja 4 cu
-
Olej do głębokiego smażenia 2 l
Sałatka
-
Sałata rzymskamini 400 g
-
Cebula czerwona 100 g
-
Marchew 150 g
-
Anchois 10 g
Przygotowanie
-
Skrzydełka
- Filety z kurczaka pokrój w kawałki a’ 25 gramów.
- Przypraw iwymieszaj w mące, a następnie w roztrzepanym jajku.
- Obtocz w panko i smaż na głębokim tłuszczu.
-
Sałatka
- Warzywa pokrój.
- Anchoise drobno posiekaj i połącz z sosem Cezar.
- Mix sałat ułóż na talerzu z pokrojonymi warzywami i usmażonym kurczakiem w panko.
- Sałatkę polej sosem, lub sos podaj osobno. dekoruj kiełkami lub innymi świeżymi ziołami.