+

Skrzydełka

  • Skrzydełka z kurczaka 20 cu
  • Przyprawy: sól i pieprz, papryka do przyprawienia mięsa
  • Mąka 30 g
  • Bułka tartalub Panko 100 g
  • Jaja 4 cu
  • Olej do głębokiego smażenia 2 l

Sałatka

  1. Skrzydełka

    • Filety z kurczaka pokrój w kawałki a’ 25 gramów.
    • Przypraw iwymieszaj w mące, a następnie w roztrzepanym jajku.
    • Obtocz w panko i smaż na głębokim tłuszczu.
  2. Sałatka

    • Warzywa pokrój.
    • Anchoise drobno posiekaj i połącz z sosem Cezar.
    • Mix sałat ułóż na talerzu z pokrojonymi warzywami i usmażonym kurczakiem w panko.
    • Sałatkę polej sosem, lub sos podaj osobno. dekoruj kiełkami lub innymi świeżymi ziołami.
+