Sałatka z łososia i grzybów z buraczkowym dresingiem

Składniki
Sałatka z łososia i grzybów z buraczkowym dresingiem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł53.47
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynata do łososia:
Łosoś, oczyszczony filet
/g
1000.0 g
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/do smaku
0.0 do smaku
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Olej do marynowania
/ml
0.0 ml
0%
Sok z cytryny
/szt.
1.0 szt.
0%
Pieprz młotkowany do smaku
/g
0.0 g
0%
Musztarda
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Dodatki:
Masło do smażenia
/ml
0.0 ml
0%
Olej Do Smażenia
/
0.0
0%
Knorr Professional Primerba grzybowa 0,34 kg
/do smaku
0.0 do smaku
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Burak gotowany, cienkie plasterki
/g
300.0 g
0%
Pomidorki koktajlowe, połówki
/g
500.0 g
0%
Mix sałat
/g
500.0 g
0%
Grzanki:
Bagietka
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/do smaku
0.0 do smaku
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Buraczkowy dresing:
Puree z buraka
/g
200.0 g
0%
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
300.0 g
0%

Sok z cytryny świeży
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Gąbka grzybowa:
Jaja
/g
200.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
25.0 g
0%
Knorr Professional Primerba grzybowa 0,34 kg
/g
25.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynata do łososia:
-
Łosoś, oczyszczony filet 1000.0 g
-
Olej do marynowania
-
Sok z cytryny 1.0 szt.
-
Pieprz młotkowany do smaku
-
Musztarda
-
Sól Do Smaku
Dodatki:
-
Masło do smażenia
-
Olej Do Smażenia
-
Burak gotowany, cienkie plasterki 300.0 g
-
Pomidorki koktajlowe, połówki 500.0 g
-
Mix sałat 500.0 g
Grzanki:
-
Bagietka 150.0 g
Buraczkowy dresing:
-
Puree z buraka 200.0 g
-
Sok z cytryny świeży
-
Sól Do Smaku
Gąbka grzybowa:
-
Jaja 200.0 g
-
Mąka pszenna 25.0 g
-
Marynata do łososia:
- Łososia pokrój w dużą kostkę (3-4 kawałki) na jedną porcję.
- Połącz wszystkie składniki marynaty i zamarynuj rybę.
- Upiecz w piecu lub delikatnie usmaż na patelni.
-
Dodatki:
- Kurki podsmaż na maśle z dodatkiem oleju. Dla wzmocnienia smaku dodaj 1 łyżeczkę Primerby grzybowej.
- Bagietkę pokrój na maszynie do krojenia wędlin w cienkie plastry, delikatnie przesmaruj Primerbą tymiankową i wstaw do piekarnika na 5-6 minut na temperaturę ok. 180°C.
-
Grzanki:
-
Buraczkowy dresing:
- Puree z buraka połącz z majonezem, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Wymieszaj.
-
Gąbka grzybowa:
- Jaja połącz z mąką i Primerbą grzybową. Zmiksuj i przelej do syfonu, wbij dwa naboje, przelej do papierowych kubeczków do ½ wysokości.
- Wstaw do mikrofalówki na około 45 sekund. Po wyjęciu pozostaw do wystudzenia.
-
Podanine:
- Mix sałat połącz z buraczkowym dresingiem, dodaj podsmażone kurki, buraki i pomidorki.
- Na górę ułóż letniego łososia, poszarpaną gąbkę grzybową i grzanki.
- Sałatkę możesz dodatkowo delikatnie polać dresingiem buraczkowym.