+

Sos

Sałatka

  • Sałata rzymskamini 2 cu
  • Sałatafrisse drobna 50 g
  • Botwina 60 g
  • Pomidory 300 g
  • Ogórek zielony 300 g
  • Rzodkiewki 100 g
  • Szparagi zielone 20 cu
  • Pomarańcze 2 cu
  1. Sos

    • Sos ogrodowy wymieszaj w zimnej wodzie, dodaj sok z pomarańczy, olej i ponownie wymieszaj, odstaw na 10 minut.
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie. Sos jest gotowy do podania i nie rozwarstwia się.
  2. Sałatka

    • Sałatę rzymską porozdzielaj na liście, frisee podziel na mniejsze kawałki.
    • Do sałat dodaj botwinę i delikatnie wymieszaj, pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki, ogórki przekrój wzdłuż na ćwiartki i zetnij pestki, rzodkiewki pokrój w plasterki.
    • Szparagi sparz przez minutę we wrzącej wodzie z odrobiną cukru i soli. Następnie zahartuj je w zimnej wodzie.
    • Z pomarańczy wykrój filety.
  3. Podanie

    • Na talerzu ułóż przygotowane składniki i skrop sosem ogrodowym.
    • Całość udekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto