+

Kuskus

  • Kuskus 600 g
  • Oliwa 100 ml

Sałatka

  • Sałata masłowa 200 g
  • Rzodkiewki 150 g
  • Ogórki mini 5 cu
  • Cebula czerwona 1 cu
  • Pomidorki cherry 30 cu

Przed podaniem

  • Humus 300 g
  • Papryka mielona 5 g
  • Chlebki Pita 10 cu
  • Falafel 20 cu
  • Granat 1 cu
  • Mięta liść 10 g
  • Vinaigrette 100 ml
  • Kolendra świeża 10 g
  1. Kuskus

    • Wsyp kuskus do dużej miski i zalej 1 litrem zimnej wody.
    • Dodaj oliwę i dobrze wymieszaj.
    • Przykryj kuskus i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
  2. Sałatka

    • Opłucz i osusz sałatę, pokrój rzodkiewki na cienkie plasterki.
    • Pokrój mini ogórki i cebulę.
    • Przekrój pomidorki na połówki i wyjmij pestki z granatu.
  3. Przed podaniem

    • Połóż liście sałaty na talerzach i wypełnij kuskusem. Rozłóż kulki falafela na talerzach.
    • Włóż humus do torebki cukierniczej i rób małe kleksy obok kuskusu. Posyp papryką.
    • Dołóż do sałatki pomidorki, ogórki, rzodkiewki i cebulę.
    • Udekoruj liśćmi mięty i kolendry oraz pestkami granatu, skrop sosem vinaigrette.
    • Podgrzej chleb pita i podawaj sałatkę z ciepłym chlebem
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.