+

Sos

Buraki

  • Buraki suroweśredniej wielkości 600 g

Wykończenie

  • Botwina 100 g
  • Sałatafrisee 100 g
  • Ser kozi 300 g
  • Maliny 200 g
  1. Sos

    • Sos czosnkowy wymieszaj w zimnym mleku, dodaj majonez i wymieszaj, dodaj posiekaną pietruszkę i ponownie wymieszaj.
  2. Buraki

    • Buraki wyszoruj pod bieżącą wodą, następnie skrop odrobiną oliwy i zawiń w folię aluminiową.
    • Rozgrzej piec do 160°C, piecz buraki do miękkości przez około 60 minut.
    • Buraki po wystudzeniu obierz i pokrój w średnią kostkę.
  3. Wykończenie

    • Liście botwiny i gałązki frisee wymieszaj, a następnie dokładnie odsącz z wody.
    • Tak przygotowane składniki ułóż na talerzu, zaczynając od ułożenia wymieszanej frisee, botwiny, buraków, kawałków sera i malin.
    • Sosem delikatnie skrop ułożoną na talerzu sałatkę.
    • Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.