Menu
+

Wykonanie:

  • Sałata rzymska 700 g
  • Ciecierzyca konserwowa 800 g
  • Tofu 500 g
  • Bagietka 400 g
  • Parmezan wegański 100 g
  1. Wykonanie:

    • Sałatę oczyść i podziel na mniejsze części.
    • Ciecierzycę starannie odcedź, pozostaw zalewę z ciecierzycy.
    • Tofu pokrój w plastry, bagietkę w kostkę i przygotuj grzanki.
    • Na oliwie z oliwek podsmaż ciecierzycę i tofu.
    • Majonez wegański połącz z odrobiną soku od ciecierzycy, dodaj łyżkę oliwy i wymieszaj. Konsystencja powinna przypominać sos majonezowy.
    • Połącz wszystkie składniki sałatki i delikatnie polej przygotowanym sosem.
    • Całość posyp płatkami soli i tartym parmezanem wegańskim.

    Rada: Jeśli nie masz wegańskiego parmezanu możesz sałatkę posypać zmiksowanymi migdałami wymieszanymi z płatkami soli morskiej.