+

Czarny wywar

Sałata

  • Sałata rzymska 800 g

Tiul

  • Ser parmezan (drobno starty) 60 g

Grzanki

  • Bagietka (lekko czerstwa) 150 g
  • Masło, roztopione 50 g
  • Ser parmezan (drobno starty) 20 g

Sos

Piasek z boczku

  • Boczek wędzony parzony w plastrach 200 g
  • Panko 40 g
  1. Czarny wywar

    • Do zimnej wody dodaj wszystkie składniki na czary wywar oraz kurczaka. Zagotuj następnie gotuj przez 1 minutę i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Całość wstaw do chłodni na 24 godziny
  2. Sałata

    • Sałatę podziel według własnego uznania na mniejsze kawałki.

  3. Tiul

    • Z 60 g parmezanu przygotuj 10 małych tiuli.
  4. Grzanki

    • Bagietkę pokrój na krajalnicy na cienkie plastry, wstaw do pieca i zrumień na złoty kolor i skrop masłem i posyp pozostałą częścią parmezanu
  5. Sos

    • Anchoise rozetrzyj na puree, połącz z sosem cezar i pozostałym składnikami
  6. Piasek z boczku

    • Plastry boczku ułóż na pergaminie i wstaw do pieca nagrzanego do 130⁰C.
      Upieczony boczek, przełóż na papier w celu odsączenia tłuszczu, a następnie zmiksuj razem z panko.
  7. Podanie

    • Filety z kurczaka wyjmij z czarnego wywaru, osusz i pokrój w plastry.
    • Wszystkie składniki sałatki ułóż na talerzu według własnej koncepcji i udekoruj piaskiem z boczku.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.