+

Galaretka

Dodatki

  • Pomidorki koktajlowe 250 g
  • Ser mozarella 250 g

Oliwa bazyliowa

  1. Galaretka

    • Esencję bulionu warzywnego połącz z zagotowaną wodą, dodaj sól, cukier, ocet, liście bazylii (zmiksowane z 50 ml wody) i zagotuj.
    • Dodaj Auszpik i dokładnie wymieszaj, tak aby całkowicie się rozpuścił. Nie gotuj ponownie.
    • Całość przecedź przez drobne sitko i pozostaw do wystudzenia.
  2. Dodatki

    • Przekrój pomidorki koktajlowe.
    • Mozzarellę pokrój na 40 kawałków.
    • Do silikonowych foremek wkładaj pomidorki przekrojone na pół i dwa kawałki mozzarelli.
    • Całość zalej przygotowaną wcześniej, wystudzoną galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
  3. Oliwa bazyliowa

    • Oliwę wymieszaj z Primerbą bazyliową i grubym pieprzem.

+