+

Mięso

  • Filet z kurczaka 1.4 kg
  • Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 150 ml
  • Cebula 90 g
  • Jaja 3 cu
  • Pieczywo
  • Sól 15 g

Sos

Podanie

  • Kapusta pekińska
  1. Mięso

    • Mięso i Ramę Cremefine Profi zmiksuj na pastę i przełóż do miski.
    • Dodaj młodą cebulkę pokrojoną w kostkę i sól.
    • Masę wymieszaj i uformuj z niej kulki, najlepiej wilgotnymi dłońmi, by zapobiec przyklejaniu się mięsa.
    • Mięsne kulki pokryj roztrzepanym jajem, a następnie kostkami z białego pieczywa.
    • Smaż na głębokim tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru.
  2. Sos

    • Wszystkie składniki sosu umieść w garnku, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
    • Dodaj prażony sezam oraz olej sezamowy.
    • Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.
  3. Podanie

    • Kurczaka wyłóż na talerz, możesz go podać na kapuście pekińskiej.
    • Sos podaj w osobnym naczyniu.