+

Ryby

  • Filet z dorsza b/skóry 300 g
  • Filet z mintaja 300 g
  • Filet z łososia 200 g
  • Sól 10 g
  • Wędzona makrela 200 g

Sos z warzywami i rybami

Puree

  1. Ryby

    • Filety z ryb pokrój w dużą kostkę, dodaj sól i wymieszaj.
    • Z makreli usuń skórę i ości, podziel na mniejsze kawałki.
  2. Sos z warzywami i rybami

    • Na maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj mąkę i smaż delikatnie.
    • Do powstałej jasnej zasmażki wlej Ramę 24%, wymieszaj i dodaj pozostałe składniki.
    • Sos zagotuj dopraw do smaku, odstaw i delikatnie wymieszaj z surowymi rybami.
  3. Puree

    • Puree wsyp do wody o temp. 85°C, wymieszaj rózgą, odstaw i po minucie wymieszaj ponownie.
  4. Paja

    • Naczynia wysmaruj masłem przełóż porcję sosu z warzywami i rybami, następnie ułóż kilka kawałków wędzonej makreli i przykryj puree ziemniaczanym.
    • Zapiekaj w temp.180°C przez 35 - 40 minut.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.