+

Makaron

  • Pietruszka zielona, posiekana 50 g
  • Szpinak 100 g
  • Woda 400 ml
  • Mąka pszenna 500 g
  • Semolina 300 g
  • Żółtka 3 szt
  • Olej 10 ml
  • Sól 10 g

Sos

Podanie

  • Orzechy pekan, przyrumienione 50 g
  • Miks ziół do dekoracji
  1. Makaron

    • Pietruszkę i szpinak zmiksuj z wodą na jednolitą masę.
    • Mąkę wymieszaj z semoliną i pozostałym składnikami.
    • Całość zagnieć i odstaw na 30 minut.
    • Ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm, zwiń w rolkę i pokrój na Tagliatelle.
    • Ugotuj w osolonej wodzie.
  2. Sos

    • W rondlu rozgrzej Ramę 31%, połącz z mascarpone i wymieszaj.
    • Dodaj pomidory, gruszki, Primerbę i zagotuj.
    • Dopraw do smaku solą.
  3. Podanie

    • Gorący makaron połącz z sosem, przełóż na talerz, posyp orzechami i udekoruj ziołami.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto