+

Muślin drobiowy z krewetkami

Roladki z kurczaka

  • Filet z kurczaka 1000 g
  • Mąka 20 g
  • Jaja 2 cu
  • Panko 100 g
  • Olej do głębokiego smażenia

Sos:

Puree z pasternaku:

Dodatki:

  • Fenkuł, mini 10 cu
  • Cebulki koktajlowe 30 cu
  • Masło 20 g
  • Kiełki groszku 30 cu
  1. Muślin drobiowy z krewetkami

    • Krewetki rozmroź, usuń płetwę ogonową, osusz i przekrój na połowę.
    • Filet z kurczaka zmiel, zmiksuj z Ramą 31%, dodaj pozostałe składniki.
    • Następnie dodaj rozmrożone krewetki, dopraw do smaku.
    • Muślin przełóż do worka cukierniczego.
  2. Roladki z kurczaka

    • W filecie z kurczaka cienkim ostrym nożem zrób od grubszej strony kieszeń. W powstałą kieszeń wyszprycuj muślin.
    • Filety ciasno zawiń w folię spożywczą w formie roladki i zamknij w woreczku wakum.
    • Gotuj w cyrkulatorze nastawionym na 66°C przez 45 minut.
    • Następnie wyjmij z cyrkulatora i na chwilę włóż do zimnej wody.
    • Roladki wyjmij z worka, opanieruj w mące, jajku i panko. Krótko smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  3. Sos:

    • Sos wymieszaj w ciepłej wodzie i mieszając zagotuj, dodaj otartą skórkę z cytryny, zimne masło i Ramę Cremefine. Mieszaj do połączenia masła z sosem.
  4. Puree z pasternaku:

    • Umyty pasternak ponakłuwaj widelcem i piecz w temp. 150°C do miękkości.
    • Obierz i zmiksuj na puree z pozostałymi składnikami.
    • Dopraw do smaku.
  5. Dodatki:

    • Na maśle przesmaż fenkuł i cebulki.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.