Roladka z pstrąga z warzywami otulona wędzonym boczkiem w sosie z leśnych grzybków
Pstrąg to krucha i delikatna ryba, ale jeśli otulisz ją boczkiem, roladka zachowa swój kształt, a wędzony aromat dopełni smak dania.

Składniki
Roladka z pstrąga z warzywami otulona wędzonym boczkiem w sosie z leśnych grzybków
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ryba
Pstrąg cały
/kg
3.0 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do ryb 0,6 kg
/g
15.0 g
0%

Tymianek świeży
/gałązek
10.0 gałązek
0%
Roladki
Koper włoski
/g
300.0 g
0%
Seler naciowy
/g
250.0 g
0%
Marchew
/g
200.0 g
0%
Boczek wędzony, plastry
/g
300.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
50.0 ml
0%
Sos grzybowy
Woda
/ml
600.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
0.0 ml
0%
Cebula, kostka
/g
100.0 g
0%
Podgrzybek, kostka
/g
300.0 g
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
80.0 ml
0%
Puree ziemniaczane z twarogiem i koperkiem
Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr 4 kg
/g
200.0 g
0%

Twaróg wędzony
/g
250.0 g
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Swieży Koperek Do Dekoracji
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ryba
-
Pstrąg cały 3.0 kg
-
Tymianek świeży 10.0 gałązek
Roladki
-
Koper włoski 300.0 g
-
Seler naciowy 250.0 g
-
Marchew 200.0 g
-
Boczek wędzony, plastry 300.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50.0 ml
Sos grzybowy
-
Woda 600.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Cebula, kostka 100.0 g
-
Podgrzybek, kostka 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 80.0 ml
Puree ziemniaczane z twarogiem i koperkiem
-
Twaróg wędzony 250.0 g
-
Woda 1.0 l
-
Swieży Koperek Do Dekoracji
-
Ryba
- Pstrągi oczyść, przygotuj filety, przypraw Delikatem do ryb i tymiankiem.
-
Roladki
- Koper włoski, seler i marchew oczyść, pokrój w długie słupki, zblanszuj i umieść warzywa na filecie pstrąga. Zwiń wszystko w rulon, a dodatkowo każdą porcję owiń plasterkiem boczku.
- Piecz przez około 12 minut w temperaturze 170⁰C z użyciem Ramy Combi.
-
Sos grzybowy
- Sos grzybowy połącz z wodą i zagotuj. Cebulę podsmaż z podgrzybkami, połącz z ugotowanym sosem, zabiel Ramą 15% i chwilę gotuj.
-
Puree ziemniaczane z twarogiem i koperkiem
- Przygotuj Puree ziemniaczane: zagotuj wodę, odstaw, dodaj pokruszony ser, a następnie Puree ziemniaczane.
- Całość dokładnie wymieszaj z pokrojonym koperkiem.
- Jeśli będzie taka potrzeba, dodaj odrobinę soli.
-
Podanie
- Pstrąga podawaj z przygotowanym sosem i Puree ziemniaczanym wzbogaconym wędzonym serem i udekorowanym koperkiem.