+

Roladka z kurczaka

  • Udka z kurczaka (10 szt.) 3 kg

Farsz do kurczaka

Sos ziołowy

Makaron sobe z pieczonymi warzywami

  • Makaron sobe 500 g
  • Kalafior 300 g
  • Cukinia 200 g
  • Pietruszka 200 g
  • Sól morska
  • Boczniaki 200 g
  • Oliwa z oliwek 60 ml
  1. Roladka z kurczaka

    • Z udek wytnij jedną kość i zetnij nadmiar mięsa (30 g z każdego udka). Wytrybowane udko rozbij tak, by umieścić w nim farsz.
  2. Farsz do kurczaka

    • Odcięty drób zmiel, połącz z Ramą 31%, Esencją bulionu drobiowego i zmiksuj.
    • Dodaj drobno pokrojone marchew i szczypiorek, wymieszaj.
    • Udka nafaszeruj, zwiń w rulon, owiń folią spożywczą, a następnie folią aluminiową.
    • Gotuj przez około 25 minut.
  3. Sos ziołowy

    • Z masła i mąki przygotuj zasmażkę, rozprowadź ją rosołem z kury, zabiel Ramą 15%.
    • Dodaj Primerbę bazyliową i szczypiorek, zmiksuj, dopraw do smaku i ponownie zmiksuj.
  4. Makaron sobe z pieczonymi warzywami

    • Makaron sobe ugotuj w osolonej wodzie.
    • Warzywa oczyść i pokrój w dużą kostkę, zblanszuj, przypraw solą morską i upiecz w piecu konwekcyjnym.
    • Warzywa połącz z makaronem i podsmażonymi boczniakami, całość dodatkowo skrop oliwą z oliwy.
+