+

Roladki:

Royal:

Sos:

Cykoria:

  • Cykoria 5 cu
  • Masło 50 g
  • Miód 40 g
  • Sok z cytryny świeży 30 ml
  • Sok jabłkowy 50 ml
  • Sól do smaku
  1. Roladki:

    • Udka delikatnie rozbij przez folie, przypraw Delikatem.
    • Cebulę zeszklij, dodaj pietruszkę i zasmażaj, dodaj jabłka wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
    • Następnie dodaj zmielone mięso, wymieszaj i dopraw.
    • Na rozbite udka nakładaj farsz i zawijaj w roladkę, zawiń w folię spożywczą, zwakumuj i wstaw do pieca konwekcyjnego na parowanie temperatura 70⁰C na 60 minut.
    • Po tym czasie mięso włóż do bardzo zimnej wody aby wystygło.(można przygotować na kilka dni do przodu mięso nie traci na wartości a ułatwia przygotowanie bufetu, bankietu czy karty
  2. Royal:

    • Warzywa odsącz i podziel na mniejsze kawałki, jaja dokładnie wymieszaj z Ramą Cremefine i przyprawami.
    • Formę – blaszkę wyłóż pergaminem, włóż warzywa i zalej masą jajeczną, wstaw do pieca temperatura 150⁰C na 40 – 50 minut.
  3. Sos:

    • Sos borowikowy wymieszaj w ciepłej wodzie i zagotuj.
    • Wino zredukuj do połowy, dodaj sok z cytryny i Ramę Cremefine, dodaj do sosu.
  4. Cykoria:

    • Cykorię przekrój wzdłuż na połowy, karmelizuj na miodzie, dodaj masło, sok z cytryny i jabłkowy, chwilę redukuj i dopraw solą.
    • Roladki włóż z workiem wakum do gorącej wody temperatura 70⁰C n 30 – 40 minut, następnie wyjmij z worka i obsmaż ze wszystkich stron, pokrój na porcje.
    • Serwuj z powyższymi dodatkami.
+