Risotto grzybowe | Unilever Food Solutions
+

Risotto

  • Wywar warzywny 1.5 l
  • Cebula (drobna kostka) 100 g
  • Masło 80 g
  • Ryż do risotto 600 g
  • Podgrzybek mrożony 500 g
  • Wino białe wytrawne 100 ml

Wykończenie

  • Masło 100 g
  • Parmezan (starty) 100 g
  • Sól, pieprz biały (do smaku)
  1. Risotto

    • Cebulę zeszklij na maśle, dodaj ryż i smaż przez chwilę.
    • Następnie dodaj grzyby. Całość podsmaż, wlej wino, wymieszaj i podlej częścią wywaru.
    • Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, dodając partiami pozostały wywar.
    • Risotto gotuj do uzyskania płynnej konsystencji przypominającej lawę.
  2. Wykończenie

    • Na końcu dodaj masło i starty parmezan.
    • Całość wymieszaj i dopraw do smaku.