+

Farsz

Ravioli

  • Semolina 250 g
  • Żółtko 190 g
  • Oliwa z oliwek 10 ml
  • Chrzan, tarty 25 g

Sos maślany z parmezanem i cytryną

  1. Farsz

    • Mięso postrzęp na drobne włókna, wymieszaj z ricottą i roztopionym masłem.
    • Na końcu do masy dodaj szalotkę, pietruszkę i dopraw do smaku.
    • Farsz wystudź i wyporcjuj równe kulki.
  2. Ravioli

    • Z przygotowanych składników wyrób ciasto, na końcu dodając oliwę.
    • Następnie ciasto odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
    • Przed wałkowaniem ciasto powinno mieć temperaturę pokojową.
    • Ciasto cienko rozwałkuj, nałóż wyporcjowany farsz i uformuj ravioli.
    • Ugotuj w osolonej wodzie, wyporcjuj, polej sosem i posyp świeżo tartym chrzanem.
  3. Sos maślany z parmezanem i cytryną

    • Masło rozpuść, dodaj parmezan i delikatnie skarmelizuj. Na końcu dodaj skórkę z cytryny i Esencję.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.