+

Quiche

  • Mąka pszenna 250.0 g
  • Masło 250.0 g
  • Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 75.0 ml
  • Jajko 1.0 szt.
  • Sól 5.0 g

Farsz

  • Cebulka (drobna kostka) 100.0 g
  • Olej 50.0 ml
  • Grzyby leśne mieszanka mrożona 350.0 g
  • Rama Cremefine Profi Wielofunkcyjna (31%) 1 l 250.0 ml
  • Esencja Grzybowa Knorr Professional 0,4 l 30.0 g
  • Jaja 3.0 szt.
  • Tymianek z Polski Knorr Professional 0,08 kg 2.0 g
  • Sól, gałka muszkatołowa, pieprz (do smaku)
  1. Quiche

    • Z podanych składników zagnieć ciasto, uformuj kulkę, zawiń w folię i odstaw do lodówki na noc.
    • Foremkę do tarty wysmaruj masłem, obsyp mąką i przełóż rozwałkowane ciasto.
    • Piecz w piecu w temp. 180°C najlepiej przykryte papierem do pieczenia obciążone np. fasolą.
  2. Farsz

    • Po odpieczeniu, na tartę nałóż podsmażone z cebulą grzyby.
    • Ramą połączona z esencją, jajkami i przyprawami zalej po brzegi ciasta.
  3. Pieczenie

    • Piecz w temp. 150°C do momentu aż masa jajeczna przestanie być płynna.