+

Kurczak

  • Filet z kurczaka 1.2 kg
  • Olej 20 ml
  • Papryka żółta (oczyszczona) 400 g
  • Cebula czerwona 100 g

Salsa pomidorowa

Tortilla

  • Tortilla pszenna (średnica 20 cm) 10 cu
  • Ser Cheddar (starty) 500 g
  • Ser mozzarella (starty) 500 g

Podanie

  • Miks warzyw i sałat 600 g
  1. Kurczak

    • Filet z kurczaka pokrój w kostkę, posyp Delikatem i smaż dodając pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Na koniec dodaj pastę curry i wymieszaj. W razie konieczności, podlej niewielką ilością wody.
  2. Salsa pomidorowa

    • Tomato pronto połącz z pozostałymi składnikami salsy i dopraw do smaku.
  3. Tortilla

    • Na patelni wyłożonej pergaminem ułóż tortillę, a na niej warstwami: mozzarellę z cheddarem, kurczaka, gałązki kolendry i ponownie sery. Całość przykryj drugim plackiem tortilli i podgrzewaj. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż pokrojoną tortillę z dodatkiem Ramy 24%, miksem warzyw i salsą pomidorową.
+