Puttanesca
To pikantne, lekko słone danie pochodzi z Neapolu. Jeżeli chcesz, by Twoja puttanesca miała perfekcyjny smak i wygląd, polej ją na końcu odrobiną oliwy z oliwek.

Składniki
Puttanesca
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1.25
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos
Oliwa
/ml
40.0 ml
0%
Czosnek
/g
30.0 g
0%
Papryka chili świeża
/cu
1.0 cu
0%
Anchois
/g
50.0 g
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/kg
1.0 kg
0%

Produkt bezglutenowy
Oliwki czarne
/g
250.0 g
0%
Kapary
/g
70.0 g
0%
Wino czerwone
/ml
80.0 ml
0%
Makaron
Tagliatelle (Gniazda wstążki) Knorr 3 kg
/g
900.0 g
0%

Knorr Professional Primerba bazyliowa 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Pietruszka zielona
/g
30.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Podanie
Ser Parmezan
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos
-
Oliwa 40.0 ml
-
Czosnek 30.0 g
-
Papryka chili świeża 1.0 cu
-
Anchois 50.0 g
-
Oliwki czarne 250.0 g
-
Kapary 70.0 g
-
Wino czerwone 80.0 ml
Makaron
-
Pietruszka zielona 30.0 g
-
Sól
Podanie
-
Ser Parmezan 100.0 g
-
Sos
• Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i posiekane chilli.• Dodaj pokrojone anchois i wymieszaj.• Następnie dodaj pomidory, pokrojone w plasterki oliwki i kapary oraz wino.• Całość gotuj na wolnym ogniu do uzyskania właściwej konsystencji. -
Makaron
• Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź, nie płucz w zimnej wodzie.• Do sosu dodaj gorący makaron, posiekaną natkę i Primerbę, mieszaj, podgrzewając, dopraw do smaku. -
Podanie
• Makaron nałóż do głębokiego talerza i posyp listkami parmezanu.